Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fonksiyonel Tıp Nedir?

Fonksiyonel tıp; hastalıkların kök

Fonksiyonel tıp; hastalıkların kök nedenlerinin, besinler ve beslenme alışkanlıklarının, yaşam şeklinin bütüncül olarak ele alındığı ve yapılan değerlendirmeler ışığında hastalıktan koruyucu ve önleyici tedbirlerin kişiye anlatılarak hayata geçirildiği ve tüm bunların kişi tarafından uygulanmasının istendiği dinamik değerlendirme ve müdahale alanıdır. Fonksiyonel tıpta, sağlığı korumak ve geri kazanmak amaçtır.

Güncel ve bilimsel bir yaklaşım olan fonksiyonel tıp aracılığıyla kişi, daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olur ve arzuladığı yaşam şartlarına kavuşur. Böylelikle bulgular sonucu, kendisinde çıkması muhtemel rahatsızlıklar ve hastalıklar önlenmiş olur. Tüketmiş olduğu besinler ve güncellediği beslenme alışkanlıkları, onun yaşam kalitesini hissedilir düzeyde arttırır.

Fonksiyonel Tıp Ne İşe Yarar?

Fonksiyonel tıp İzmir ilinde rahatlıkla başvurulabilecek bir alan olup uzun süredir aynı hastalık veya rahatsızlıktan muzdarip kişilerce, kesinlikle denenmek istenir. Böylelikle fonksiyoneltıp alanında yaşanan tüm gelişmelerden faydalanılmış olur ve daha sağlıklı bir yaşam için somut adımlar atılmış olur. Uzun süredir aynı hastalık türleriyle pençeleşen ve mücadele etmekten bir hayli yorulan kişiler de bu durumdan rahat bir nefes alır.

Fonksiyonel tıp ile birlikte kişi, tıbbi bulgular sonucu ortaya konulan çözüm önerilerini uygulamak adına yaşamında reform niteliğinde kararlar alır ve bu kararları hayata geçirir. Böylelikle yaşamında sağlık yönünden son derece olumlu gelişmeler olur. Bu durum, onu pozitif yönde motive eder.