Su deposu satın alır iken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bunlardan ilki; su deposunun ham maddesi olarak dikkat çeker. Eğer su deposunun ham maddesi içerisinde bakteri oluşumunu engellemeye yönelik yüksek etkileşimlerin olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra su deposunun kapağı ve eklentileri konusunda da ne denli hassas olmanız gerektiği ile ilgili yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Su Deposunun Kapağı Nedir?
Su deposu temizliği konusunda en büyük hassasiyet su deposunun kapağında başlar. Eğer satın aldığınız ve kullanmakta olduğunuz su deposunun sağlam bir kapağı var ise ve bu kapak yalnızca temizleme esnasında açılıyor ise o halde sizin rutin depo temizliği yaptırmanız, su deposunun ekstra sorunlar çıkmaması halinde sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamayacaktır. Ancak su deposu temizliği kapağı sağlam olmayan su depoları için ciddi bir sorundur. Çünkü sağlam olmayan ve açık halde duran su deposu kapağı, açılır ve suyun içerisine dışarıdan maddeler ve hatta sokak hayvanlarının dahi girmesine sebep olur. Bir sokak hayvanının su deposuna girmesi ise orada ölmesine ve bununla beraber sizin bu ölüm sebebi ile oluşan tüm mikropları kullanmanıza sebeptir.
Su Deposu Nasıl Temizlenmelidir?
Su deposu temizliği evdeki deterjanlar ile gerçekleştirebilecek bir işlem değildir. Bu temizlik profesyonel bir hizmeti arar. Çünkü su deposu deterjan öncesinde bir temizlik ve boşaltım işlemi görmeli ve ardından ve deterjan temizliği ile tamamen dezenfekte edilmelidir. Ve bu işlemin ardından tekrar durulama ve tüm deterjan birikintisini yok etmek gerekir. Ve nihayetinde depoya tekrar su doldurulur ve deponun su hacmi ile su kalitesi kontrol edilir. Tüm bu işlemlerin ardından su deposu temizleme işlemi gerçekleştirilmiş olur.
Su Deposu Temizliği Adımları
Su deposu temizleme işlemi nasıl gerçekleşir; sorusuna bu başlık ile cevap verelim. İlk olarak su deposu temizleme için mevcut su deposunun içerisindeki suyun boşaltılması gerekir. Bu su genel itibari ile hidrofor seviyesine kadar boşaltılır ve sonrasında pompalar yardımı ile kalan suyun atımı sağlanır. Pompa yardımı ile atılan kalan suların ardından deponun içerisi en ufak bir su birikintisinden dahi arındırılmış olur. Ardından bir elektrik sistemi kurulur. Bu sistem yardımı ile su deposunun içerisindeki tüm alanlar aydınlatılır. Ve su deposunun içi tamamen görünür hale getirilir.
Su Deposu Deterjanı Nedir?
Su deposu temizlik için kullanılan deterjanlar sağlık bakanlığı tarafından bu konu için kullanımı uygun görülmüş ve onaylanmış deterjanlar olarak bilinir. Ancak her firma deterjan konusunda beklendiği gibi özenli olmayabilir. Bu sebep ile ozon kullanımı ve aktif maddelerin karışımı konusunda temizlik hizmeti almadan evvel mutlaka ilgili profesyonel kişilerce bilgilendirilmeyi talep ediniz. Su deposu temizlik esnasında kullanılan deterjanların tamamı, su ile durulandığı anda tortu, koku ve renk bırakmayan türdendir. Bunun yanında sizlere su deposu temizlik hizmeti sunan tüm firmaların uygulaması gereken ikinci ve en önemli işlem durulama ve su atma işlemi sonrasında hidrofor kontrol ve eklentilerin yerlerine yerleştirilmesinden sonra suyun kalitesinin ölçümünün gerçekleştirilmesidir.
Su Deposu Ne Kadar Süre İle Temizlenmelidir?
Su deposu temizliği su deposuna ve kullanım hacmine bağlı olarak değişmek üzere minimum her altı ayda bir temizlenmelidir.