Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sigara Şeker Hastalığına Davetiye Çıkarıyor

Sigaranın zararlarının ortada olmasına
Sigaranın zararlarının ortada olmasına rağmen böyle bir zehrin satışın normal karşılanması anlaşılabilir değildir. Toplum içerisinde sigaranın yayılmasını önlemek için bir dizi tedbirler alınıyor. Reklamlarının yapılmaması ve küçüklere satılmaması gibi. ancak bunlar yeterli değil ve aslında komik tedbirlerdir. Sigaranın reklama ihtiyacı yok ve üstelik içen her kişi gönüllü reklamını da yapıyor demektir. Bu illete bulaştıktan sonra kurtulmanın oldukça zor olması, toplumun çeşitli hastalık ve rahatsızlıklarla birçok maddi ve manevi kayba uğraması anlamına geliyor.
Bu rahatsızlıklardan birisi de, diyabettir. Yani şeker hastalığıdır. Günümüzün en problemli hastalıkları arasında bulunuyor ve insan hayatını tümden değiştiriyor. Eğer diyabet olup da sigara kullanılmaya devam edilirse, hastalığın semptomlarında ilerleme meydana geliyor ve iyice hayat kalitesi düşebiliyor. Sigara, kanser ve kalp-damar hastalıkları gibi ölümcül hastalıkların nedenidir. Buna rağmen dünya çapında kullanılma oranları yüksektir.
Sigaranın zararı
Sigara; ağız, gırtlak, akciğer ve birçok tümör oluşumunu tetikliyor. Şeker hastalığı da tetiklenenler arasındadır. Bunun bazı nedenleri var. Bu nedenleri şu şekilde sıralamak mümkündür:
1. Sigaranın içerisindeki zehirlerin kana buluşması halinde oksijen yetersizliği ortaya çıkıyor. Kişinin kanında oksijen taşımaya yarayan alyuvarların ölümü gerçekleşiyor.
2. Oksijen yetersizliğinden kaynaklı kan dengelerinin bozulması medyana geliyor. Kolesterol yükselmesi oluşuyor.
3. Kan basıncı artmaya başlıyor. Damarlardaki tıkanma nedeniyle de kalp krizleri riski artıyor.
4. Kan dengesinin bozulması, damarların tıkanması gibi nendeler kan şekeri oranlarını etkiliyor. İnsülin direnci söz konusu olmaya b aşlıyor.
5. Kandaki dolaşımın bozulmaya başlaması ayaklarda yaralanmalara neden oluyor. Şeker nedeniyle yaralanmaları iyileşmesi mümkün olmuyor.
6. Görme yetisinin kısmen ve tamamen kaybolması riski doğuyor.
7. Böbreklerin görevini yerine getirmesi zorlaşıyor ve iflas etme durumu baş gösterebiliyor.
8. Sigaranın kullanılmaya devam edilmesi halinde ayaklardaki tıkanmalardan meydana gelen kangrenlerden dolayı bacakların kesilmesi söz konusu olabiliyor.
9. Kişide bitkinlik, yorgunluk, fiziksel kabiliyette zayıflama veya tamamen kayıp gibi durumlar yaşanabiliyor. Çünkü sigara ve şekerin etkisiyle kaslar iflas edebiliyor. Felç geçirme riski söz konusu olabiliyor. Bu duruma gelen kişi, artık sigara içemeyecek hale geliyor. Diğer bir deyişle, kendisi sigarayı bırakmadan sigara onu bırakıyor.
Sigarayla beraber tüketilmeye başlanılan alkolün de olumsuz etkileri söz konusudur. Arpanın işlenmesinden elde edilen bira ve benzeri alkollü içecekler böbreklerin iflas etmesine ve kan şekeri değerlerinin artmasına neden oluyor. Diyabetli kişilerin veya henüz şeker hastalığına yakalanmamış insanların sigara ve alkol kullanımlarını terk etmeleri şeker hastalığı riskini azaltabilir. Ancak sigara içmemiş olmak, riski tamamen ortadan kaldırmıyor. Yanlış beslenme modeli de, hastalığı tetikleyebilir. Ama sigara ve alkol önemli bir nedendir ve hastalık başlangıcından sonra da kullanılmaya devam edilmesi vücudun hızlı bir şekilde erimesi ev tahrif olmasına neden oluyor.   İletişim için http://www.drerolvural.com/seker-hastaligi-ameliyati-maliyetli-bir-tedavi-midir/