Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pratik Şekilde Kıble Yönü Bulma

Kıble, namaz kılanların yöneldiği

Kıble, namaz kılanların yöneldiği Kâbe cihetini ifade etmektedir. Namaza başlamadan evvel bilinmiyorsa kıble yönünün araştırılarak doğru yöne doğru eda edilmesi namazın sıhhati açısından çok önemlidir. Kıble yönünü bulmak için çeşitli araçlardan faydalanılabilir. Kıble yönünü bilmeyen bir Müslüman evvela çevresindeki camileri araştırmaktadır.

Camiler dışında, etrafınızdakilere sorarak da bu sorunu çözebilirsiniz. Halen daha içinizde şüphe mevcut ise size tavsiyemiz Google Haritalar vasıtasıyla internet üzerinden bulunduğunuz konumun kıble yönünü almak olacaktır. Bulunduğunuz sokak veya binanın çatısına kadar haritalar ile inerek kıble çizginizi almanız mümkün. Bunun için kiblebulma.com adresine göz atmanızı öneririz. Kıble Yönü çalışmasında belirttiğimiz üzere bulunduğunuz yer veya binanın tepesine kadar inerek hem kıble yönü çizgisini hem de pusula ile kıble yönünü bulmak isteyenlere kıble açısını temin edebileceksiniz.

Arzu ederseniz il, ilçe ve hatta dünyanın en önemli merkezlerinin kıble açılarını bu çalışma üzerinden alabilmeniz mümkün olacaktır. Ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul’da yeni taşındığınız bir binanın kıble yönü hususunda tereddüt yaşadığınızı varsayalım. Kıble Bulma sitesinden istanbul kıble yönü sayfasına giriş yapmanız kafi. İstanbul’daki ilçenize ulaşıp harita üzerinde gezinerek bulunduğunuz adrese gelin ve kıble yönü ile açınızı alın. Tüm bu işlemleri yapabileceğiniz istanbul kıble yönü sayfası sizin işinizi ziyadesiyle görecek durumdadır. Artık kıble yönünü sorun olmaktan çıkarıyoruz. Zira Google Maps uygulamaları ile kıble yönünü hem pratik hem de doğru şekilde bulmanın keyfini yaşayacaksınız..