Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırma Eleme Makine Çeşitleri

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte inşaat, maden ocakları gibi

Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte inşaat, maden ocakları gibi alanlarda da işler bir hayli kolaylaştı diyebiliriz. Önceleri çok daha uzun sürelerde biten işler teknolojik makineler sayesinde daha rahat ve hızlı bir şekilde sonlandırılabiliyor. Teknolojik kırma eleme tesisleri ile birlikte madenlerden çıkartılan büyük boyutlu taşlar kırılarak kullanıma hazır bir hale getirilebiliyor. Bu kırma işlemini yapan, granit, bazalt ve andezit gibi taşları kırmaya yarayan konik kırıcıda, bu makineler arasında. Taşları sıkıştırma, kesme ve bükme etkilerinden faydalanarak kullanıma hazır bir hale getiren konik kırıcılar, bu yöntemleri kullandıkları için herhangi bir tozlanma problemi ile karşılaşmanızı engellerler. Ayrıca son derece uzun ömürlü aşınma parçalarından meydana gelen bu makine sayesinde uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kırma eleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Madenlerden çıkartılan büyük taşları kırmak için kullanılan tesislere kırma eleme veya konkasör tesisleri denir. Bu tesisler sayesinde, madenlerden çıkmış olan büyük boyutlu taşlar, yapı ve inşaat alanında kullanılabilir bir hale getirilir. Konkasör makineleri, 2’ye ayrılmaktadır. Sabit ve mobil makineler olarak bu 2 çeşidi adlandırabiliriz. Sabit konkasör tesisleri, uzun yıllar boyunca sürecek olan projelerde kullanılmaya uygun tesislerdir. Bu konkasör çeşidinden faydalanarak, uzun soluklu projenizi daha başarılı bir hale getirebilirsiniz. Mobil konkasör çeşidi ise aynı zamanda seyyar konkasör olarak da bilinir. Bunun sebebi ise, belli bir alanda iş bittikten sonra başka bir alana taşınabilir ve işe kaldığı yerden devam edebilir. Bu yüzden, mobil konkasör çeşidi, daha kısa süreli projelerde kullanılmaktadır.

Kırma eleme tesislerinde, kırma işlemlerini gerçekleştiren pek çok makine bulunmaktadır. Primer ve sekonder kırıcılar, isimlerinden de anlaşılacağı üzere birincil ve ikincil kırıcılar olarak göze çarpmaktadır. Bu kırıcılar ile işlenen taşlar son olarak tersiyer kırıcı yani üçüncül kırıcı sayesinde daha ufak ve istenen seviyelere getirilir. Tersiyer kırıcılar, halk arasında ‘kum makineleri’ olarak da bilinirler. Bu makineler sayesinde, primer ve sekonder kırıcılardan geçerek küçük boyutlara gelmiş olan taşlar, daha da küçültülerek kullanıma hazır hale getirilebilir.