Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çabuk Zayıflamak İsterken Kullanılan Yanlış Yöntemler

Ayda Kaç Kilo Verilmelidir

Ayda Kaç Kilo Verilmelidir

Günümüzde binlerce insan zayıflama çabaları içerisindedir. Dünya Sağlık Örgütü, normal bir insanın bir ayda 2 ile 4 kilo arasında kilo vermesinin normal olacağını açıklamıştır. İnsanda eğer normalin dışında bir durum söz konusuysa hekim kontrolünde 6 kiloya kadar verebilir.

Uzun Zamanda Alınan Kilonun Kısa Sürede Verilmek İstenmesi

İşin uzmanlarına göre insanlar uzun süre zarfında aldığı fazla kiloları çok kısa sürelerde vermeye çalışmamalı, daha yavaş ve sağlıklı kilo vermeleri gerekmektedir. Doktorlar tarafından yapılan tahliller sonrası diyetisyen kontrolünde beslenme kontrol altına alınmalıdır. Egzersiz ve davranış değişikliği şeklinde tedavilere öncelik verilmelidir. Bu tedaviler denenmeden cerrahi veya ilaç tedavilerine başvurulmamalıdır. Gerekli egzersiz ve beslenme kontrolü sağlanarak haftalık 1 kiloya kadar sağlıklı bir şekilde verilebilir. Bunun dışında insanların hızlı zayıflama istekleri yanlış yöntemlere başvurmalarına ve sorunlar yaşamalarına sebep olmaktadır.

Çabuk Zayıflamak İsterken Kullanılan Yanlış Yöntemler

– Akupunktur iğneleri ve bununla beraber yapılan az kalorili diyetler kilo verdirir fakat tekrar geri alınmasına engel olamaz ve genellikle aynı hızda geri alınır.

– Aktif olmayan Jimnastik aletleri hızlı kilo vermeyi sağlamaz fakat ince bir görüntü oluşmasına yardımcı olduğu için insanlar yanlış bir kanıya vararak kilo verdiklerini zanneder.

– Zayıflamak için kullanılan çaylar aslında su kaybettirerek insanların kendini zayıflamış gibi hissetmesine sebep olur. Fakat kaybedilen suyu vücut yeniden aldığı zaman verildiği zannedilen kiloların aslında verilmediği anlaşılır. Aynı zamanda bu çaylar bağırsak tembelliğine yani kabızlığa sebep olabilir. Yani bu çaylar aslında kilo vermeyi sağlamaz.

– Tek çeşit besinlere dayalı diyet listeleri insanların dayanamaz duruma gelmelerine sebep olur diyet sonrası bıkkınlık yaşamış insanlarda aşırı besin tüketimi görülür. Aşırı besin tüketimi ise yeniden kilo alınmasına sebep olur. Ayrıca vücudun kas ve su kaybetmesine de sebep olur.