Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balık Kızartmasında Kanserojen Riski

Çok lezzetli olan unlu

Çok lezzetli olan unlu balık kızartmasının kanser riski taşıdığı uzman doktorlar tarafından açıklandı.

Kızartma Değil Buğulama Yapın

Sadece balık kızartması değil tüm kızartmalarda bu riskin bulunduğuna dikkat çeken doktorlar bu alışkanlıktan vazgeçilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Yüksek sıcaklıkta kızaran ürünlerde ortaya kanserojen maddeler çıkmaktadır. Balıkta ise ayrıca işin içine un girmesi bu maddelerin sayısını da artırmaktadır. İşte bu da sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Uzmanlar balığın un ile kızartılarak tüketilmesinden ziyade buğulama yöntemi ile pişirilmesini savunuyorlar. Bu kapsamda yapılması gereken fırında düşük ısı ile pişirmektir. Zira yüksek ısı da balıktaki kanserojen maddeleri ortaya çıkarmaktadır.

Her ne kadar lezzetli olsa da bu uygulamadan vazgeçilmesi sağlık açısından son derece faydalıdır. Karbonhidrat ve şeker bulunan unlu balıkta yüksek sıcaklık neticesinde ortaya kansere neden olan maddeler çıkmaktadır. Bu da vücutlarımızı tehlikeye sokmaktadır.

İşte sağlıklı beslenmek için bu riske son derece dikkat etmek gerekmektedir. Bu kapsamda yapılması gereken buğulama balık yapmak ve düşük sıcaklıkta pişirmektir.