Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marka Tescil İşlemleri

Firmaların marka tescil için

Firmaların marka tescil için ilk başvurması gereken yer ise Türk Patent Enstitüsüne başvuru süreci ile başlamaktadır. Bu süreç içerisinde de başvuru sonrası Enstitünün başvuruyu tamamen detaylı olarak incelemesi, benzerlik araştırmaları, onay bölümü ve üçüncü şahısların da itiraz ve görüşlerine karşı diğer markaların üç ay yayın tarafına çıkartılması, yayın süreçlerinde ise herhangi bir itiraz ve karşı davaların ve görüşlerin gelmemesi durumunda ise bu tescil onayına tamamen karar verilmektedir.

Bu sürecin sonunda ise markanın kabul harcı olarak da kabul edilen tescil ücretinin istenilen zamanda ödenmesi durumu ile süreç son bulabilmektedir. Markanızın tescil edilmesi sonrası resmi bir marka tescil belgesine de sahip olabilirsiniz. 556 sayılı KHK  bölümünde geçen korunmaya yönelik hükümler ise her zaman bu gibi durumlarda lehinize doğru işlemektedir. Marka tescili ile markanızın aynısının ise veyahut benzerinin bir başkası tarafından da kullanılmasını engelleyebilir, kira durumuna da verebilir, satabilir veyahut bölebilirsiniz. Bu tarz fiillere olanak sağlayan şey ise tamamen marka tescili durumudur.

Tescil edilmemiş herhangi bir marka, ruhsatsız araba veyahut tapusuz bir iş yeri gibi de adlandırılabilmektedir. Her an bir başkası karşınız çıkıp bu markanın sahibi kesinlikle benim diye söyleyip sizleri işinizden edebilir veya size karşı farklı yaptırımlar da uygulayabilir. Bu sebep ile bir an önce araştırmalarınızı yapıp patent başvurunuzu yapın ve kendinizi bu tarz sıkıntılı durumlardan kesinlikle koruyun.