Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güncel Piyasa Fiyatları

Gerek hammadde üretiminin geçmiş

Gerek hammadde üretiminin geçmiş yıllardakine oranla azalması, gerek birçok gelişmiş ülkenin kötü ekonomi politikaları, gerekse aşırı tüketim harcamaları pek çok ürün ve hizmette güncel piyasa fiyatlarının küresel ölçekte artmasına neden olmuştur. Dünya ekonomisinin girdiği bu çıkmazdan nasıl kurtulacağı henüz belli değildir.

Bunun olumsuz yansımalarından başlıca işareti ülkelerin artan işsizlik rakamlarında görülmektedir. Özellikle az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde rakamların vardığı nokta ürkütücü boyutlardadır. İş alım ilanlarındaki azalış ile iş başvuru talebi arasındaki makas giderek azalmakta, ülkelerin ekonomi yönetimleri bu sorunu nasıl aşacaklarına dâhil ortaya somut çözümler koyamamaktadır. Eldeki veriler dünya ekonomisinin içinden geçtiği durumun daha da artarak devam edeceğini açıkça ortaya koymakla birlikte bu durumun daha ne kadar süreceği belirsizdir.

Üretim gücünü arttırmak için yetersiz kalan teşvik modellerinin günü kurtarmak için atılan adımlardan öteye geçmeyeceğini belirten uzmanlar, Daha radikal ve kalıcı çözümler üretilmesi konusunda hükümetleri uyarmaktadır.

Çözüm önerilerinin başında verimli para kullanımı gelmektedir. Vatandaşlardan toplanan vergilerin ekonomiye hiçbir geri dönüşümü olmayan savunma sanayi gibi alanlara aktarılması yerine üretimi destekleyecek ve güçlendirecek modellerin finanse edilmesi için kullanılması gerekmektedir. Güncel piyasa fiyatları halkın alım gücüne göre ayarlanmalı ve tasarruf paketleri disiplinli bir şekilde uygulanmalıdır. Aynı zamanda sosyal bir tehlike olan artan işsizliğin önüne geçilmesi için iş alım ilanları aracılığı ile istihdam sağlanması çok önemlidir. Küreselleşmenin beraberinde getirdiği bu ekonomik çıkmazı aşmanın bir yolunun da verimli para kullanımı ileancak mümkün olduğunu belirten uzmanlar, tüketim yerine üretimi özendirecek ortak modeller belirlenmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Bu ekonomik dar boğazdan bir an önce çıkılmadığı takdirde bunun sosyal yansımalarıyla başa çıkmak çok daha zor olacaktır.