Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bebeğinizin İlk Yılı İçin Eğitici ve Eğlenceli İlk Yaş Oyuncak Önerileri

Bebekler doğar doğmaz beş

Bebekler doğar doğmaz beş duyularıyla dünyayı keşfetmeye başlıyorlar. Hayatlarının ilk 12 ayında hem fiziksel hem de zihinsel anlamda büyük hızla gelişen bebeğinize destek olmanın en etkili yollarından biri, onlarla bol bol oyun oynamak. İnce ve motor becerilerin de geliştiği ilk yıl boyunca doğru oyuncak seçimi de büyük önem taşıyor. İşte, bebeğinizin gelişimine katkıda bulunan ilk yaş oyuncaklar

Dönence

Bebeğinizin uyanıkken beşiğinde vakit geçirmesini, uykuya dalmasını sağlayan dönence modelleri, renkleri ve müzikleriyle bebeğinizi görsel ve işitsel açıdan uyarıyor. Dönenceyi gözleriyle takip etmek bebeğinizin göz kaslarını, dönence üzerindeki oyuncaklara uzanmak ise boyun ve sırt kaslarını geliştiriyor. İlk yaş oyuncakları arasında yer alan dönence modellerini Joker’de bulabilirsiniz.

 

Aktivite Merkezi ve Oyun Halısı

Bebeğiniz sırt üstü yatarken güvenle vakit geçirebileceği oyun halıları ve aktivite merkezleri, eğlenceli olduğu kadar faydalı. Farklı şekillerin, renklerin bir arada yer aldığı aktivite merkezleri, bebeğinizin birden fazla duyusunu aynı anda harekete geçiriyor. Bebeğiniz oyuncaklara uzanırken boyun ve sırt kasları çalışıyor, ayrıca kavrama becerileri gelişiyor. Joker ilk yaş oyuncaklar kategorisinde çok çeşitli aktivite merkezi ve oyun halısı seçenekleri bir arada.

Puset Oyuncağı

Puset oyuncakları, bebeğinizin ana kucağında veya pusette sıkılmadan oturmasını sağlamakla kalmıyor. Joker’de bulabileceğiniz puset oyuncaklarının canlı ve zıt renkleri, farklı dokuları, çıngırak ve hışırtı sesleri, birden fazla duyuya hitap ediyor. Tutma, kavrama, çekme gibi hareketler sayesinde bebeğinizin ince ve kaba motor becerileri de gelişiyor.

 

Halkalar-Bul taklar-Küpler
Üst üste dizilebilen halkalar, iç içe geçen küpler, şekillerin uygun deliklerden geçirildiği bul taklar, 0-1 yaş arası oyuncaklar arasında öne çıkıyor. Bebeğiniz, yaşı itibariyle halkaları ve küpleri boyutlarına göre dizemiyor, bul tak oyuncaktaki şekilleri deliklerden geçiremiyor olabilir. Ancak tüm bunları yapmaya çalışırken hem el-göz koordinasyonu hem de ince motor becerileri gelişiyor. Bebeğinizin renkleri tanımasını ve neden-sonuç ilişkisini keşfetmesini sağlayan eğlenceli küpleri, halkaları ve rengarenk bul takları Joker’de bulabilirsiniz.

Aktivite Masası
Bir yaşına yaklaşırken bir yerlerden tutunarak ayağa kalkmaya çalışan bebeğinizin en sevdiği ilk yaş oyuncağı, aktivite masası olabilir. Üzerinde rengarenk butonlar ve müzikli aktiviteler bulunan aktivite masaları, bebeğinizin el-göz koordinasyonunun, ince ve kaba motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. Joker’de bulunan farklı özelliklerdeki aktivite masaları, bebeğinizin hayal gücünü harekete geçirirken görsel ve işitsel algısını geliştiriyor.

İlk Adım Arabası
Yürüme çalışmaları sırasında fiziksel destek sağlayan ilk adım arabası, önünde bulunan şekil yerleştirme, müzik kutusu gibi oyunları sayesinde bebeğinizi eğlendiriyor. Ayrıca bu oyunlar, ince ve kaba motor gelişimine de katkıda bulunuyor. Henüz yürümeye başlamayan bebeğiniz, ayakta dengede durabiliyor ve böylece kasları da gelişiyor. Bebeğiniz Joker’in ilk yaş oyuncaklar kategorisindeki yürüme arabası modelleri ile uzun yıllar keyifle oynayabilir.