Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul Yamaç Paraşütü

  İstanbul Türkiye’nin en

 

İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehridir. Yaklaşık 16 milyon nüfuzu ile birçok ülkeden bile daha kalabalık olan İstanbul’da yaşam binaların arasına sıkışmış durumdadır. Sıkıcı plaza hayatı, şehrin her yerini saran büyük alışveriş merkezleri, bunaltıcı trafik ve egzoz kokusuyla dolu bir şehir insanı sıkıntı ve strese itmektedir. İnsanlar biraz olsun nefes almak ve bu hayattan uzaklaşıp kendilerine zaman ayırmaya çalışmaktadır. Bunun için farklı sosyal aktiviteler yapmaktadırlar. Pikniğe gitmek, paintball oynamak, sahilde yürüyüş yapmak, yaz aylarında denize gitmek bu aktivitelerden bazılarıdır. Yamaç paraşütü yapmak da bu aktivitelerin en eğlencelileri arasında yer almaktadır. Şehir değiştirmeden kendinizi kuş gibi hissedebilir doğaya bir de tepeden bakabilirsiniz. Talebe göre de yamaç paraşütü eğitimi vermekteyiz.

Türkiye’nin bir çok ilinde yamaç paraşütü organizasyonu yapmaktayız. Önde gelen illerimizi şöyle sıralayabiliriz;

 

Kendinizi en özgür hissedebileceğiniz sporlardan biri olan yamaç paraşütü için İstanbul’da birçok seçeneğiniz mevcuttur. Çatalca/Ormanlı köyü İstanbul yamaç paraşütü merkezlerinden biridir. Bol yeşillik ve temiz havanın arasında özgürce süzülmenizi sağlayan bu yerde yamaç paraşütü yapmak sizin için çok güzel bir tecrübe olacaktır.

İstanbul yamaç paraşütü alanında önemli merkezlerinden bir diğeri ise Karaburun’dur. İstanbul’un en güzel tepelerinden biri olan bu yer size muhteşem Karadeniz manzarası vaat etmektedir. Anadolu yakasındaki bir diğer önemli merkez ise Silivri’dir. Muhteşem manzarasının yanında güzel doğasıyla Silivri size sadece yamaç paraşütü yapmayı değil aynı zamanda doğayla iç içe bir piknik veya güzel kumsalında serinletici bir deniz vermektedir. Avrupa yakasında ise önemli merkezlerden biri Şile’dir. İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yer olan Şile’de rüzgarla iç içe yamaç paraşütü yapmakta mümkündür.

Ülkemiz  İstanbul yamaç paraşütü alanında birçok üsse sahiptir. Çatalca, Karaburun, Silivri Avrupa Yakasındaki en önemli merkezlerden olmakla birlikte Şile de bu listeye Anadolu Yakasının en önemli merkezi olarak giriş yapıyor.