Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sömestir için YHT’lere ek seferler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sömestir tatili nedeniyle artan talepleri karşılamak amacıyla Ankara-İstanbul, Ankara-Konya arasında ilave YHT seferleri koydu. Ek seferlerle toplam 7 bin 152 ilave yolcu kapasitesi sağlayacak.

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl yarıyıl tatilinin 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacağı belirtildi.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’’nün, yarıyıl tatili nedeniyle artan talepleri karşılamak amacıyla 21 ve 22 Ocak, 3 ve 4 Şubat tarihlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında ek YHT seferleri koyduğu bildirilen açıklamada; ilave seferler Ankara-İstanbul için, Ankara’’dan 10.15’ te, İstanbul’’dan 17.10’da, Ankara-Konya için ise Ankara’’dan 10.30’’da, Konya’’dan ise 13.10’’da hareket edecektir” denildi.

KONVANSİYONEL HATLARDA DA TALEP DOĞRULTUSUNDA KAPASİTE ARTIŞI YAPILACAK

Toplam 16 ek seferin yapılacağı vurgulanan açıklamada, 7 bin 152 ilave yolcu kapasitesi sağlanacağı duyuruldu.

Açıklamada, halen Ankara-İstanbul arasında karşılıklı olarak 24 seferle günde ortalama 12 bin 500 yolcunun Ankara-Konya ve Ankara-Konya Karaman arasında günde 14 sefer ortalama 5 bin 100 yolcu seyahat ettiği belirtilerek, konvansiyonel hatlarda da gelen talep doğrultusunda kapasite artışı sağlanacağı kaydedildi.