Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yanık: Kadınların ve kız çocukları ayrımsız destekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York’ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumda yaptığı …

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York’ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, kadınların ve kız çocuklarının etnik köken veya din gibi herhangi bir ayrım gözetmeksizin güçlendirilmesinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, BM Kadının Statüsü Komisyonu’nun 66. Toplantısı kapsamında düzenlenen “Afgan Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması” oturumuna katıldı.

Bakan Yanık, oturumda yaptığı konuşmada çatışma ve diğer acil durum gerektiren şartlarda yaşayan tüm kadın ve kız çocukları ile tam dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kadın ve kız çocuklarının tüm çatışma ve kriz durumlarında çözüm çabalarına dahil olduklarından, temel ihtiyaçlarının karşılandığından ve haklarının ihlal edilmesi durumunda yasal yollara başvurabilecek olduklarından emin olmalı ve temel hizmetlere erişimlerini sağlamaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yanık, barış ve güvenliği sağlamak için ortak çabaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bunun için hükümetlerin, uluslararası ve bölgesel kuruluşların uyumlu çabasının gerektiğini vurgulayan Bakan Yanık, kadınlar, barış ve güvenlik konularında etkin uygulamanın ‘Bütünsel ve dengeli bir yaklaşımla katılım, çatışmayı önleme, koruma ve hafifletme, iyileşme’ başlıklarının hepsine odaklanmayı zorunlu kıldığını kaydetti.

BM’nin Afganların yaşamlarını iyileştirme, ülkeye huzur ve kararlılık getirmeye yönelik sorumluluk üstlendiğini kaydeden Bakan Yanık, “Yaşam koşulları Afganlar için görünür olarak kötü bir hal almıştır. Afganistan’daki kadın ve kızlar, ekonomik ve finansal istikrarsızlık ile güvenliğin eksik olması sebebiyle olağanüstü düzeyde etkilenmişlerdir. Çoğu genç kız açlık ve yoksulluktan kaçmak için çok küçük yaşta evliliğe mecbur bırakılmaktadır” dedi.