Podcast yapım şirketi olan Podbee Media, ilk yatırım turunda 20 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Türkiye’de en çok dinlenen podcastlerde imzası bulunan girişimin hedefi medya ve eğlence endüstrisindeki dönüşümü Türkiye’de ses dikeyinde gerçekleştirmek.
Podcast yapım şirketi olan, Fularsız Entellik, Barış Özcan ile 111Hz, Deniz Göktaş’a Ayıracak Vaktim Yok gibi podcast şovlar ile Kefe, Denge’m, Karanlık Bölge podcast dizilerinin yaratıcısı ve dinleyicilerine zengin bir içerik sunan Podbee Media, ilk yatırım turunda 20 milyon TL’nin üzerinde bir değerlemeyle ilk yatırımını aldı. Candost Bayraktar, Tülin Özen ve Tansu Biçer tarafından 2020 senesinde kurulan şirkete, Fırat İşbecer ve Kerem Tokcan’ın bireysel yatırımcı olarak dahil olduğu ilk turdan elde edilen yatırım, podcast mecrasını ve şovları daha fazla kişiye ulaştırmak, Türkiye’de bir podcast kültürü oluşturmak ve yüksek prodüksiyonlu yeni şovlara yatırım yapmak için kullanılacak.
Podbee Media Kurucusu Candost Bayraktar: “Türkiye’de medya ve eğlence endüstrisinde bir dünüşümü podcast mecrası üzerinden tetiklemek istiyoruz”
Podbee Media Kurucusu Candost Bayraktar, medya ve eğlence endüstrisi alanında çıkan bir start-up’ın oldukça saygın yatırımcılardan ve bu seviyede yatırım almasından duydukları mutluluğu ifade ederek, “Tüm dünyada medya ve içerik üretim ve tüketim süreçleri bir dönüşüm içinde. Biz de Podbee ile medyada ve içerik üretimindeki bu dönüşümü audio dikeyinde gerçekleştiriyoruz. Sadece yeni içerikler üretmek değil, aynı zaman da bir podcast kültürü oluşturmamız gerekiyor. Podbee olarak hedefimiz, Türkiye’de bu kültürün oluşumuna öncülük etmek ve yarattığımız içeriklerin daha çok dinleyiciye ulaşmasını sağlamak. Aldığımız yatırımı, bu hedef doğrultusunda değerlendireceğiz” dedi.
Fırat İşbecer: “Podbee’nin podcasti kitlelerle buluşturmada yeni bir deneyim yaratacağına inanıyoruz”
Podbee’nin, podcastin hem yayıncılar hem de dinleyiciler için yeni bir deneyim alanı yaratacağına inanıyoruz” dedi. Fırat İşbecer, “Podcastler hiç olmadığı kadar hızlanan yaşam döngümüzde aktivitelerimize eşlik eden ve günün her anına penetre etme gücüne sahip içeriklerden oluşan bir mecra. Ayrıca başta Spotify olmak üzere, Apple, Amazon, Meta gibi şirketlerin de podcastlere yaptığı yatırımlar bize bir dönüşümün, mega trendin sinyallerini gösteriyor. Türkiye’de bu alanda ilgi artıyor ve ülkemizde mega trendlerin adaptasyon hızı da oldukça yüksek. Bu noktada Podbee, ekibi, yaratıcıları, içerikleri ve yaklaşımıyla podcast yayıncılığında bir dönüşümü tetiklerken markaları da hedef kitlelerine ulaşması konusunda önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.
Kerem Tokcan: “Podbee, yayıncılığa yeni bir soluk getirecek”
İşitsel yayınların dijitalleşmesiyle başlayan podcast dünyasının, ortaya koyduğu özgürlük alanı, içeriklere hızlı, kolay erişim ve geniş içerik yelpazesi kullanıcıların dikkatini çektiğini belirten Kerem Tokcan, “Ülkemizde gün yüzüne çıkmayı ve kullanıcılarla buluşmayı bekleyen birçok hikayenin olduğuna inanıyoruz. Bu hikayeleri bulmanın yanında dinleyenlere her saniyesine bağlı kalacakları şekilde kurgulamak, yapım sürecine sokabilmek asıl katma değeri oluşturuyor. Özellikle Podbee’nin temelini radyo tiyatrosundan alan podcast dizileri ve ilk örneklerini görmeye başladığımız yüksek prodüksiyonlu şovlarının podcastlerin kolay erişimi sayesinde dinleyicilere eşsiz deneyim yaşatıyor. Bu da podcastlerin içeriklerdeki artış ve çeşitliliğe paralel olarak mekan ve zaman sınırını ortadan kaldırdığı için dünyanın her yerinde yükselişe geçen bir mecra olmasını sağlıyor. Türkiye’de hızlı bir ivme kazanan podcast yayıncılığının en önemli platformlarından olan Podbee’nin, yayıncılığa yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı