Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balık Yağları

Balık yağları insan vücudu

Balık yağları insan vücudu için her an gerekli olan besin kaynaklarıdır. Vücutta birçok hastalığın iyileştirilmesi için tercih edilen balık yağları vitamin değerlerinin yüksek olmasından dolayı vücutta tercih ediliyor.

Balık Yağı Nedir?

Balık yağı genellikle uskumru, ton balığı, kefal ve somon balığında bulunan bir yağdır. Bu yağ balık yağı kapsülü olarak kullanılabilir. Bu kapsüllerde 3,5 gram balık yağından ortalama 1 gram omega 3 yağ asidi bulunuyor. Balık yağı kapsüllerde bozulmaması için kapsüllerin içine e vitamini de ekleniyor.

Balık Yağları Niçin Kullanılır?

Balık yağı insanlar için son derece faydalıdır. Bu anlamda balık yağı birçok hastalığın tedavisinde veya tedavi sürecinde kullanılır. Bu hastalıklar arasında tansiyon ve kalp hastalıkları ön plana çıkıyor. Düzenli olarak balık yağı, balık ürünleri veya omega 3 tüketen kişiler tansiyonunu dengede daha kolay bir şekilde tutabiliyor. Bu kişiler balık yağı sayesinde ilaç kullanmaya ihtiyaç duymuyor. Balık yağı içinde bulunan omega 3 kişinin damarlarının hafif olarak genişlemesine neden oluyor. Bu genişleme sonucunda kişinin kan basıncı düşüyor. Böylelikle yağ asidi sayesinde kişinin yükselen tansiyonu dengeye gelmiş oluyor. Bunun dışında kişiler balık yağından kalp hastalıklarına neden olan trigliserit seviyesini olması gereken seviyelere çekmek için yararlanabilir. Balık yağında yer alan yüksek besin değerlerinden dolayı trigliserit seviyesi normal seviyeye çekiliyor ve bu değerin yükselmesinden dolayı oluşan kalp rahatsızlıklarının önüne geçilmiş oluyor.

Balık Yağlarının Diğer Kullanım Nedenleri Nelerdir?

Balık yağlarının insan vücudunda kullanım amaçlarından bir tanesi de kolestrolü düşürmektir. Bunun dışında balık yağının düzenli olarak tüketilmesi sonucunda kişilerde görülen alzheimer sorunu, dikkat bozukluğu, depresyon ve hiperaktivite durumlarında iyileşmeler görülmektedir. Bu hastalıkların tedavisinde balık yağından veya omega 3 yağ asidinden yararlanılır.

Balık Yağı Nasıl Kullanılır?

Balık yağı doğal bir yağdır ve insanlar için son derece sağlıklıdır. Bu besin deposunu insanlar balık tüketerek veya hazır kapsülleri alarak tüketebilir. Sumkurnu, kefal veya ton balığı tüketerek insanlar balık yağları alabilir. Bunun dışında kişiler kapsüllerde bulunan balık yağlarını suda eriterek çeşitli yemeklerde kolaylıkla kullanabilir. Bu kapsüllerin içinde e vitamini de bulunduğu için kapsüllerde bozulma meydana gelmez.

https://www.dermoeczanem.com/omega3-balik-yaglari