Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sümüklü Böcek İlaçlama

  İlkbahar aylarında ortaya

 

İlkbahar aylarında ortaya çıkan sümüklü böcekler, nemi sevdikleri için daha çok Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yaşarlar. Yaprak, çiçek fidesi ve meyvelerle beslenir. Bu nedenle bitkilere zarar vermeleri olasıdır ve bahçenizin gelişimini yavaşlatmaktadır.

  • İlaçlama Nasıl Olmalıdır?

İlk olarak sümüklü böceklerin yaşayabileceği bazı ot ve çalılar temizlenmelidir. Çalıların temizlenmesiyle sümüklü böcekler daha kolay ortaya çıkacaktır. Kullanılacak ilaç öncesi ortam, nemlendirilmelidir. Nemlendirme sonrası ilaçlamanın kullanımı uygundur. İlaçlar, zehirli yem formundadır ve gece saatlerinde serpme yöntemiyle ortama uygulanmalıdır.  İlaçlama sonucunda hiçbir hayvan ve bitki zarar görmemelidir. İki tip ilaçlama yöntemi yaygın olarak kullanılmaktadır. İlaçlama yapılırken gübre aletleri ve elle serpme yöntemi kullanılmaktadır. 15 cm santim aralıklarla istenilen ortama uygulanabilir.

  • İlaçlardaki Etken Maddeler Nelerdir?

Sümüklü böcekle mücadelede metaldehyde etken maddeli ilaçlar kullanılmalıdır. Genellikle ilaçlardaki metaldeyhde oranı %4 civarındadır.  Metaldehyde, kalıcı bir kimyasal değildir ve etkililiği on güne kadar devam eder. Metaldehyde genellikle tek başına kullanılmaz.  Karbamat insektisitler gibi etken maddelerle birlikte kullanılır. Yanlış kullanılması durumunda yabani hayvanların zehirlenmesine yol açmaktadır. Bunun için doğru uygulama seçilmelidir. Ayrıca metaldehyde içme suyunu kirleten bir pestisit olduğu gerekçesiyle bazı ülkelerde kullanımı sınırlandırılmış ya da yasaklanmıştır.

  • İlaçlama Yapıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İlaçlama yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de meyvede leke olmamasıdır. Zirai ilaçların leke bırakmasını önlemek için özellikle süs bitkileri ve meyvelerde destekleyici ilaçlarda kullanılmalıdır. Sulama suyuna katılan ilaçlar tercih edilebilir.

Bu ilaçlamalar yapılırken insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Metaldehyde etken maddesi; kusma, solunum felci, karaciğer ve böbreklerin iflası gibi bazı sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Evcil hayvanlar üzerinde öldürücü olmakla birlikte en çok köpekler bu ilaçtan olumsuz etkilenmektedir. İlaçlama yapıldıktan sonra evcil hayvanlara ve çocuklara dikkat edilmelidir.

İnsan ve hayvan sağlığına olumsuz etkilere sahip olabilen bu ilaçlamalarda uzman böcek ilaçlama ekipleri tercih edilmelidir. Bitkilerin sümüklü böceklerden korunmasında ilaç seçimi ve uygulanma yöntemi böcek ilaçlama şirketleri tarafından denetlenmelidir. Bu ilaçların içme suyuna karışması toplum sağlığı için oldukça tehlikelidir.

  • Böcek İlaçlama Firmaları Neden Tercih Edilmelidir?

Sümüklüböceklere zamanında müdahale edilmezse bütün bahçe için tehlikeli hale gelmektedir. Bahçeyi sardıktan sonra zirai ilaçlar kullanılsa da sümüklüböceklerin arındırılması zorlaşır. Bahçe ve ev ilaçlama uzmanlarının önerileri eşliğinde, doğru ilaç ve yöntemleriyle en kısa sümüklüböcekler bahçeden arındırılmalıdır.