Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LVD Testi Neden Yapılmalıdır?

Lvd testi, günümüzde hem sıklıkla kullanılan hem de gereksinim duyuldukça kullanılan tüm elektronik özelliğe sahip cihazların kullanıcıya bir zarar vermesini önlemek için yapılan bir testtir.

Lvd testi, günümüzde hem

Lvd testi, günümüzde hem sıklıkla kullanılan hem de gereksinim duyuldukça kullanılan tüm elektronik özelliğe sahip cihazların kullanıcıya bir zarar vermesini önlemek için yapılan bir testtir. Bu testin farklı aşamaları olduğu gibi sonuçların da belli bir standart seviyesinde ve üzerinde olması zorunlu kılınmıştır.

LVD Testi Hakkında

Bu testin asıl amacı, kullanım alanında ve kullanıcı da herhangi bir zarara uğratmasına engel olmasını sağlamaktır. Pek çok kriterlere sahip olan bu testte ürüne kaçak akım, yalıtım direnci, yanmazlık deneyi, Ip ve Ik testleri farklı muayene ve testler uygulanıyor. Günlük hayatta en sık karşılaşılan elektrik çarpması ya da bir ürün elektrik nedeniyle arızalanması ya da yanması gibi durumların oluşmaması için bu testin mutlaka yapılması gerekiyor.

Ayrıca bu testin sonucuna bağlı olarak ürün belgelendirme alınır. Uygunluğu yeterli değilse satışa sunulması asla söz konusu olmuyor. Testin ölçüm aşamaları ve sonuçların değerlerini LVT adresinde ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz.

LVD Testini Neden Yaptırmalıyım?

Bu testin sayesinde satışa sunduğunuz bir ürünün uzun ömürlü, dayanıklı ve kaliteli bir şekilde hizmet vereceğinden emin olursunuz. Bununla birlikte TSE tarafından onaylanmamış hiçbir ürün piyasada yer alamıyor. Bu anlamda da LVD testini yaptırmalı ve onaylanma belgesini bünyenizde bulundurmalısınız.

Gerek emc testi, gerekse işletmeniz için gereken tüm diğer test ve evraklarla ilgili bilgiye de LVT üzerinden ulaşabilirsiniz.