Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Filminin Altın Çocuğu Kimdir?

Türk Filminin Altın Çocuğu

Türk Filminin Altın Çocuğu Kimdir?

Sinema Hayatı

“Altın Çocuk” takma adlı sinema oyucumuz Göksel Arsoy’dur. 1936 yılında Kayseri’de doğan oyuncu İstanbul’da hava alanında çalışırken dönemin önemli sinemacılarından Sırrı Gültekin tarafından keşfedilir. Oynadığı ilk film, “Kara Günlerim” adlı Sırrı Gültekin tarafından yönetilen filmdir. Fakat asıl şöhrete Belgin Doruk’la başrollerini paylaştığı “Samanyolu” adlı film ile kavuşur. Daha sonraki birkaç filmde de Belgin Doruk kendisine eşlik eder. Romantik filmlerden James Bond tarzı filmlere geçiş yapar. Burada Altın Çocuk serisi ortaya çıkar. Altın Çocuk Londra’da, Altın Çocuk Beyrut’ta, Orta Şark Yanıyor, Altın Avcıları serinin filmlerdir. Arap dünyası tarafından da çok sevilir ve ilgiyle takip edilir. Birçok Arap aktör ile ortak yapımlarda oynamayı planlarken Lübnan Savaşı’nın patlak vermesiyle bu amacından vazgeçmek zorunda kalır.

Müzik Hayatı

Aynı zamanda Türk Sanat müziğinin büyük bestekârlarından Yesari Asım Arsoy’un yeğeni olan Göksel Arsoy amcasından müzik eğitimi almış ve on dört yıl boyunca sahnelerde şarkı söylemiştir. Birçok albüme imza atan sanatçı, zamanın en ünlü gazinolarında sahne almıştır.

Yapımcılık Hayatı ve Sportif Kişiliği

Göksel Arsoy, 1962 yılında Göksel Film Şirketini kurmuştur ve birçok filmin de yapımcılığını üstlenmiştir. Gürsel Arsoy çocukluk yıllarından itibaren sporla ilgili olmuştur. Tenis dalında başarılı bir sporcu olan Arsoy 2002 yılında Herkes İçin Spor Federasyonu başkanlığına getirildi ve 2011 yılına kadar bu görevi sürdürdü. Yeşilçam’da erotik film furyasının baş göstermeye başlamasından itibaren sinema hayatına ara vermeye karar verdi ve ticaret ile uğraşmaya başladı. Bu alanda da başarılı Arsoy saygın bir iş adamı konumuna yükseldi ve kendi şirketler grubunu kurdu.

Son yıllarda televizyon dizilerinde de boy gösteren Göksel Arsoy,Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibidir. Oğlu Gökhan Arsoy da dizi oyunculuğu yapmaktadır.